Deel deze pagina
Een superinitiatief!
Een superinitiatief! Vroeger was een groot deel van deze leerstof opgenomen in de leerplannen wiskunde van het secundair onderwijs. De laatste jaren is hier heel weinig van terug te vinden, toch niet in de zesuurs-richting. In de achtuurs-richting kan dit eventueel wel nog. Uit ervaring van mijn kinderen die allebei ingenieur studeren, weet ik dat deze soort wiskunde toch een gemis is en dat ze hier echt wel nood aan hebben om zich voor te bereiden op de discrete wiskunde in het eerste jaar van het hoger onderwijs. Daarom nogmaals een dikke proficiat voor dit initiatief, ik raad het mijn laatstejaarslln zeker aan.
Carine Impe

SOHO #WiskundePlantyn

De reeks SOHO #WiskundePlantyn is bedoeld om leerlingen te laten kennismaken met wiskunde op academisch niveau.

Elk boekje in de reeks SOHO #WiskundePlantyn behandelt een wiskundig onderwerp

  • dat aansluit bij de vooropleiding van een leerling uit het secundair onderwijs (SO) in een wiskundig sterke richting
  • in de stijl van wiskundecursussen in het hoger onderwijs (HO)

Naast het aanreiken van wiskundige kennis, wil elk boekje vooral een kennismaking bieden met academische wiskunde. Dat maakt de overgang naar het hoger onderwijs minder zwaar.

De samenwerking tussen academische wiskundigen en leerkrachten zorgt voor kant-en-klare teksten, die in de klas of voor zelfstudie kunnen gebruikt worden. Sommige boekjes vertrekken vanuit toepassingen, sommige vanuit de axioma’s, maar steeds wordt de theorie nauwgezet opgebouwd, met aandacht voor exactheid en bewijstechniek.

copyright - Plantyn
website by Brainlane